"Укртелеком" хоче змінити тарифний план — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" хоче змінити тарифний план

Фондовий ринок
5170
“Укртелеком” планує звернутися з офіційним листом з цього питання до Національної комісії з питань регулювання зв’язку та інформатизації.
За інформацією “Укртелекому”, це питання обговорювалося на останньому круглому столі, який проводився НКРЗІ в середині квітня. У представників комісії виникли логічні запитання про те, чи буде “Укртелеком” під час скасування регулювання піднімати розцінки. “Ми не самогубці”, – говорить голова “Укртелекому” Олександр Барінов. Він усвідомлює, що просте підняття тарифів зараз призведе до збільшення відтоку абонентів домашніх телефонів. Скасування регуляторних бар’єрів на ринку місцевої телефонії потрібне йому для того, щоб формувати розцінки на цей вид послуг за принципом мобільної телефонії.
На думку експертів компанії, повинен з’явитися спільний національний ринок послуг голосової телефонії, який включав би одночасно фіксований і мобільний зв’язок і працював би за єдиними правилами. Як заявив Барінов, всі без винятку оператори повинні мати можливість робити пакетні тарифи, в яких за певну плату абонент отримував би доступ до будь-якого виду зв’язку, дротового або бездротового. “Зараз ми не можемо зробити ані пакетний тариф телефонії з IPTV, ані з інтернет-доступом, ані з мобільним зв’язком”, – говорить менеджер. І додає, що на сьогодні голосова послуга стає лише додатковою до основної – передачі даних.
Крім пакетних послуг, “Укртелеком” хоче диференціювати розцінки на голосовий сервіс залежно від місця проживання абонента. На думку Баринова, регулятор повинен переглянути основні ринки послуг телекому і визначити – не за технологічним принципом, а за видом послуги – основні сфери регулювання: голосові послуги, передача даних, інтернет-телебачення та ін.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас