Найбільше житла сьогодні будують у Івано-Франківській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше житла сьогодні будують у Івано-Франківській області

Нерухомість
700
Загальна площа нового і реконструйованого житла в першому кварталі 2014 р. більш ніж на 47 % перевищила аналогічний показник першого кварталу 2013 року.
Найбільше зростання обсягів збудованого житла зазначається в Івано – Франківській області – у 2,6 рази, Київській і Львівській – в 2,2 рази областях, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку і ЖКГ.
Як і раніше, найбільше в будівництво нового житла вкладає населення – 1,2 млн. кв. м, або майже 60 % прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках. Серед збудованих квартир майже дві третини – однокімнатні та двокімнатні – користуються найбільшим попитом населення.
“Міністерством були розроблені і направлені в регіони офіційні роз’яснення щодо окремих положень, неоднозначне трактування яких призводило до ускладнень. Разом з Конфедерацією будівельників України проведено низку семінарів та круглих столів. Крім того, вжито заходів щодо зміцнення керівної ланки Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю та її територіальних органів і наповнення їх складу кваліфікованими фахівцями”, – розповів віце – прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
Він додав, що все це в комплексі дало можливість багатьом забудовникам ввести в експлуатацію житло, яке не вдавалося ввести з різних причин останнім часом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас