Банківська криза у Росії триває: ЦБ відкликав ліцензії ще у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська криза у Росії триває: ЦБ відкликав ліцензії ще у двох банків

Фондовий ринок
1504
У понеділок, 26 травня, Банк Росії відкликав ліцензії на здійснення банківських операцій у двох банків: КБ “Кутузовський” і КБ “Кредітімпекс Банк”.
Банк Росії відкликав ліцензію у ТОВ КБ “Кутузовський”, що на 1 травня 2014 р. посідав 804-е місце в банківській системі РФ. “У зв’язку з невиконанням кредитною організацією федеральних законів, що регулюють банківську діяльність, а також нормативних актів Банку Росії, нездатністю задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов’язаннями, враховуючи неодноразове протягом одного року застосування заходів, передбачених Федеральним законом “Про Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії)”. Банк “проводив високоризиковану кредитну політику і не створював резерви на можливі втрати пропорційно до прийнятих ризиків. У зв’язку з втратою платоспроможності кредитна організація не забезпечила своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами. Керівники та власники КБ “Кутузовський” не вжили дієвих заходів щодо нормалізації його діяльності та відновлення фінансового становища”, – йдеться в повідомленні Центрального банку.
Застосування запобіжного крайнього впливу до ТОВ КБ “Кредітімпекс Банк”, який посідав на 1 травня 2014 року – 774-е місце в банківській системі РФ, було здійснено «у зв’язку з невиконанням кредитною організацією федеральних законів, що регулюють банківську діяльність, а також нормативних актів Банку Росії, враховуючи неодноразове застосування протягом одного року заходів, передбачених» законодавством, – повідомляє регулятор. Банк “не створював адекватних до прийнятих ризиків резервів на можливі втрати за позиками, а також порушував порядок і строки складання звітності, що подається до Банку Росії. Протягом 2013 року кредитна організація була залучена до проведення сумнівних операцій, обсяг яких перевищив 13,5 млрд. рублів. Керівники та власники кредитної організації не вжили необхідних заходів, спрямованих на нормалізацію її діяльності», – повідомляє регулятор.
Обидва банки не входили до системи страхування внесків і не залучали депозити у фізичних осіб.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас