Самопроголошена ДНР має намір перейти на російський рубль - Пушилін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Самопроголошена ДНР має намір перейти на російський рубль - Пушилін

Казна та Політика
2412
Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки не виключає можливості переходу на розрахунки в рублях. Це може відбутися в тому випадку, якщо після націоналізації в ДНР виникнуть проблеми з ходінням гривні, заявив глава самопроголошеного президії Верховної ради ДНР Денис Пушилін.
“Пастка щодо націоналізації Національного банку України Донецької області, звичайно ж, існує. Тому що ми можемо багато чого націоналізувати, але готівкові кошти, тобто гривня, просто не буде до нас заходити. У зв’язку з цим ми розглядаємо варіант переходу до рублевої зони”, – заявив Пушилін.
Водночас він не зміг відповісти на запитання, коли це може статися.
Говорячи про механізми формування бюджету, Пушилін підкреслив, що над цим зараз працюють відповідні “міністерства республіки”. Він також зазначив, що заяви київської влади про те, що Донецька область завжди була дотаційною, як мінімум, лукавство.
“У 2013 році до Києва з Донецької області пішло близько 14 мільярдів гривень, а назад повернулося близько 7 мільярдів”, – повідомив він.
“У нас є чіткий план дій боротьби з корупцією. А це виведення з тіні великої кількості фінансових потоків, які можна направити на поліпшення добробуту населення”, – зазначив Пушилін.
Нагадаємо, 20 травня ДНР оголосила про початок націоналізації підприємств Донбасу.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас