У Актабанка відібрали валютну ліцензію - через відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Актабанка відібрали валютну ліцензію - через відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом

Фондовий ринок
2990
Національний банк відкликав у Актабанку ліцензію на валютні операції. Про це йдеться в листі Нацбанку, текст якого мають Українські Новини.
“За розпорядженням Національного банку від 22 травня N 299-р генеральна ліцензія від 5 жовтня 2012 р. №243-3 на здійснення Актабанком валютних операцій відкликана”, – йдеться в повідомленні.
У фінрегуляторі це пояснили порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидією відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та на підставі положення про порядок надання банкам і філіям іноземних банків генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій.
Тим часом Нацбанк почав збір інформації про бізнес.
22 травня Служба фінансового моніторингу НБУ розіслала у банківській системі лист № 48-304/25029, в якому вимагає від банків надати їй повну інформацію про операції декількох груп клієнтів. Мова про транзакції, які відбувалися для юросіб, представництв, а також фізосіб-підприємців, які здійснюють “хазяйську діяльність на основі договорів без створення юрособи (фізособи), на суму, що перевищує 10 млн грн або дорівнює чи перевищує еквівалент 10 млн грн”.
Відповідний припис розійшлося банківською системою за підписом першого заступника голови Нацбанку Володимир Кротюка.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас