У Газпромі заявили про "поразку Європи" в боротьбі за скраплений газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Газпромі заявили про "поразку Європи" в боротьбі за скраплений газ

Енергетика
1460
Європа програла в конкурентній боротьбі як ринок скрапленого природного газу (СПГ). Про це заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер. Ця тенденція намітилася через більш високі ціни на СПГ у Східній Азії.
За словами Міллера, завантаження регазифікаційних терміналів у Європі становить 22 відсотки. Для порівняння, в 2009 році вони були завантажені на 90 відсотків.
При цьому голова «Газпрому» відзначив, що в Європі зараз знижується видобуток власного газу, в тому числі і в найбільших країнах-постачальниках (Норвегії та Великобританії). Крім того, падає обсяг поставок з Північної Африки та Близького Сходу.
У Росії СПГ дозволено експортувати декільком компаніям, тоді як на трубопровідний експорт існує монополія «Газпрому». Скраплений газ виробляється в рамках проекту «Сахалін-2» «Газпромом» разом з партнерами з Shell і російських компаній. Проект націлений на постачання газом азіатських країн, в першу чергу, Японії.
Крім того, зараз ведеться підготовка до будівництва заводу СПГ на Ямалі. Основним акціонером підприємства є друга за величиною російська газова корпорація «Новатек». Одним із споживачів ямальского газу стане Китай.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас