Відтік капіталу з фондового ринку Росії відновився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік капіталу з фондового ринку Росії відновився

Світ
889
За тиждень, що завершився в середу, інвестиційні фонди, що вкладають кошти у фондовий ринок Росії, втратили $80,5 млн. Основний відтік капіталу припав на довгострокові традиційні фонди ($128 млн), фонди ETF отримали $47 млн.
З фонду Parvest Equity Russia, яким управляє компанія BNP Paribas Investment Partners, вивели $109 млн (6,5% активів під управлінням).
Тим часом, приплив капіталу до ETF-фондів GEM відновився, Китай отримав найбільший приплив коштів за останні 16 тижнів. У сукупності фонди ринків отримали $1 млрд.
“Що стосується окремих регіонів, то Азія знову виглядала найслабшою, втративши $500 млн, водночас лідером знову стала Латинська Америка з припливом $46 млн. На рівні країни Росія виявилася другою з кінця, зумівши обійти лише корейські фонди, які зареєстрували відтік у розмірі $436 млн”, – відзначає ІК “Уралсиб Кепітал”. Фонди Китаю залучили $229 млн.
Економічний стан не дозволяє розраховувати на стійкий приплив капіталу. Інвестори на ринках, що розвиваються, налаштовані спокійно, відзначений невеликий приплив коштів до фондів EM.
“Результати російських фондів залишаються волатильними, при цьому традиційні фонди продовжують втрачати кошти. Помірний приплив до спекулятивних (і дешевших) фондів ETF не може компенсувати відтоку якісних грошей.
З точки зору формування портфелів така динаміка збільшує ліквідність і підвищує кореляцію найбільш ліквідних імен, які входять до більшості фондових індексів, тоді як папери другого і третього ешелонів продовжують втрачати інвесторів незалежно від їх фундаментальної привабливості.
Ми як і раніше вважаємо, що макро- і мікроекономічна ситуації в Росії залишаються складні, і не очікуємо стійких притоків, поки поліпшення фундаментальної картини не стане очевидним”, – підсумовують експерти ІК “Уралсиб Кепітал”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас