Китайські компанії хочуть будувати заводи з виробництва побутової техніки в Одеській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії хочуть будувати заводи з виробництва побутової техніки в Одеській області

Казна та Політика
1701
Низка китайських компаній в рамках національного проекту “Індустріальні парки України” розглядає можливість інвестувати в будівництво заводів з виробництва побутової техніки на території індустріальних парків Одеської області. Про це повідомили в прес-службі Держінвестпроекту.
20 травня Голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко і Президент Китайської бізнес асоціації Олександр Громико обговорили деталі реалізації цих українсько-китайських проектів.
“Вітчизняне виробництво для України зараз найактуальніша проблема, адже 8 років поспіль імпорт іноземних товарів перевищує наш експорт. У 2013 році дефіцит торгового балансу становив $13,652 млрд. Безумовно, такий негативний показник створює критичну загрозу економічній безпеці України”, – сказав С.Євтушенко.
За словами голови Агентства, Китай вже тривалий період розглядає нашу державу як стратегічного партнера. Тому після підписання довгоочікуваної політичної частини Асоціації з Європейським Союзом, а згодом, як першого результату співпраці з ЄС, – скасування митних зборів на українські товари провідні країни світу зацікавилися Україною як потенційним майданчиком для залучення інвестицій і розвитку виробництв. І одним з перших у цьому переліку є Китай.
“Держінвестпроект і його підрозділ InvestUkraine як механізм супроводу інвестора на адміністративному рівні всіляко сприятиме китайським компаніям в реалізації будівництв заводів на території України в рамках нацпроекта “Індустріальні парки”, – додав С. Євтушенко.
Президент Китайської бізнес асоціації зазначив, що динамічний розвиток північних районів Китаю призвів до того, що підприємства стали відчувати гострий дефіцит у робочій силі і в можливості інтенсивно розвивати виробництва на своїх територіях.
“Китайським інвесторам необхідні три фактори при розміщенні своїх виробництв – це доступ до ринків ЄС, які ми зараз маємо, наявність відносно недорогої робочої сили і базової інфраструктури на земельних індустріальних майданчиках, завдяки яким можна швидко почати будівництво заводів”, – зазначив О.Громико. – До того ж, китайські компанії не потребують державної підтримки у формі держгарантій та інших пільг. Однак, їм важлива відсутність непотрібних бюрократичних процедур і підтримка та сприяння на рівні місцевої влади”.
Також О. Громико запропонував провести низку спільних заходів з китайською бізнес-спільнотою, зокрема, в Китаї, щоб представити інвестиційні можливості України провідним китайським компаніям, а також в Україні, щоб наочно представити цим компаніям індустріальні майданчики для розвитку бізнесу.
За підсумками зустрічі Китайська бізнес асоціація та Держінвестпроект домовилися підписати Меморандум про співпрацю.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас