США відклали на невизначений термін військові навчання "Exercise Rapid Trident 14" з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відклали на невизначений термін військові навчання "Exercise Rapid Trident 14" з Україною

Казна та Політика
927
США відклали на невизначений термін спільні військові навчання (Exercise Rapid Trident 14) з Україною, заплановані на липень 2014 р. Про це повідомили в прес-службі Європейського командування Збройних сил США, передає The Army Times.
У військових навчаннях, які повинні були пройти поруч зі Львовом у липні 2014 р., планувалася участь більш ніж 200 військових армії США. У ході навчань представники збройних сил України, США, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Румунії та Великобританії мали разом здійснити заходи, спрямовані на відпрацювання взаємодії в миротворчих операціях.
“Навчання Rapid Trident 14, які спочатку планувалося провести в липні в Україні, будуть перенесені. Точні дати і учасники будуть визначені у міру їхнього подальшого планування”, – повідомили в прес-службі.
Причиною перенесення навчань капітан ВМС США Грег Хікс назвав конфлікт між Росією і Україною.
Нагадаємо, на тлі загострення ситуації в Україні НАТО вже провела низку військових навчань у Східній Європі. У травні 2014 р. пройшли військові навчання Platinum Eagle і Platinum Lynx в Румунії, у квітні 2014 р. невеликі військові контингенти були розміщені в Польщі, Латвії, Литві та Естонії. У червні війська НАТО планують провести навчання Agile Spirit в Грузії.
Офіційно в НАТО заявляють, що подібні навчання проводяться з метою підвищення регіональної стабільності та безпеки, зміцнення партнерських можливостей, взаємної довіри і вдосконалення взаємодії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас