Військовий переворот у Азії: армія Таїланду бере під контроль уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військовий переворот у Азії: армія Таїланду бере під контроль уряд

Світ
1702
Багатомісячні криваві акції протесту в Таїланді закінчилися в підсумку військовим переворотом. Командувач армією Таїланду Прают Чан-Оча, який раніше оголосив про введення в країні військового стану, виступив в ефірі одного з місцевих телеканалів із заявою про це.
За його словами, після спілкування з владою і опозицією він прийняв рішення про необхідність взяти під контроль уряд, щоб нарешті відновити порядок після півроку протестів і заворушень. Раніше Прают Чан-Оча переконував “червоні сорочечки” і “жовті сорочки”, які борються за владу, відшукати компроміс і завершити заворушення, проте переговори сторін завершилися без результату.
За словами військових, передбачається не тільки провести політичні реформи, а й застосовувати силові методи і техніку для розгону демонстрацій. На сьогодні в столиці країни проводяться дві акції протесту – прихильників прем’єра Йінглак Чинават (“червоні сорочки”) і прихильників опозиції (“жовті сорочки”).
Прихильники Чинават протестують на заході Бангкока. За даними Reuters, біля мітингу вже знаходяться військові, які стріляють у повітря, щоб розігнати демонстрантів. Лідер протестуючих Джатупорн Промпан заявив, що мітингувальники не розійдуться, “що б не трапилося”.
Як підкреслив Прают Чан-Оча, те, що відбувається в країні, ніяк не вплине на зовнішню політику Таїланду. Раніше генерал закликав населення не піддаватися паніці і жити своїм звичайним життям.
При цьому звичайне життя тайців все ж буде порушене: військові встановили комендантську годину: з 10 вечора до 5 ранку за місцевим часом. Хоча днями запевняли, що не збираються цього робити, незважаючи на військовий стан.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас