Політаємо: угоду про спільний авіапростір між Україною та ЄС підпишуть 5 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політаємо: угоду про спільний авіапростір між Україною та ЄС підпишуть 5 червня

Казна та Політика
623
Разом з Угодою про Спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу 5 червня планується підписати низку документів, що стосуються конвергенції сертифікаційних систем, а також обміну інформацією з безпеки польотів повітряних суден, що використовують аеропорти ЄС і України. Про це в Лейпцигу заявив Міністр інфраструктури Максим Бурбак, повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.
“Ми розраховуємо, що підписання цієї Угоди відбудеться 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС в Люксембурзі. Це стане важливим досягненням на шляху лібералізації ринків авіаційних перевезень, впровадження загальних правил на основі правил ЄС в галузі цивільної авіації, підвищення рівня безпеки польотів, розвитку аеропортів і вітчизняного авіапрому”, – зазначив Максим Бурбак.
Він зазначив, що це важливий крок для реалізації стратегії держави щодо забезпечення конкурентоспроможності України на світовому ринку авіапослуг. Тому Україна зможе налагодити співпрацю у виробничій сфері в авіапромисловості і стимулюванні інвестицій в рамках цієї Угоди без шкоди діючим в Україні технічним і промисловим стандартам.
Також відкриваються можливості прогресивного та поетапного розвитку ринку авіаперевезень між Україною та ЄС на умовах вільного ціноутворення, підвищення ефективності пропускної спроможності повітряного простору України в межах її відповідальності перед ІКАО, створення додаткових умов для нарощування пасажиропотоку в аеропортах і розвитку внутрішнього ринку авіаперевезень і т.д.
“Після початку дії Угоди очікується зростання пасажиропотоків на європейському напрямку на рівні до 10-15% щороку. Водночас посилиться конкуренція з іноземними перевізниками і зросте можливість виходу більшої кількості українських авіаперевізників на ринок авіаперевезень між Україною та ЄС”, – підкреслив Міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас