Санкції США надали "драматичний вплив" на економіку Росії - Держдеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції США надали "драматичний вплив" на економіку Росії - Держдеп

Світ
4063
У Держдепі США впевнені, що обмежувальні заходи, введені США відносно Росії у зв’язку з її позицією щодо України, зробили значний негативний вплив на російську економіку.
“Ми відзначили драматичний вплив на російську економіку після введення санкцій відносно приватних осіб і компаній”, – сказала на брифінгу у Вашингтоні представник Держдепу Джен Псакі.
При цьому вона вкотре зазначила, що Вашингтон “володіє всіма необхідними інструментами для введення нових санкцій (проти РФ) в тому випадку, якщо це знадобиться”.
Віце-президент США Джо Байден в середу заявив, що не виключає введення додаткових санкцій відносно РФ, якщо Москва буде перешкоджати президентським виборам в Україні, передають у середу західні ЗМІ.
“Якщо Росія буде підривати вибори в Україні, ми повинні бути рішучі у введенні додаткових обмежувальних заходів”, – сказав журналістам Дж.Байден, який цього тижня проводить турне по Європі.
Але санкційний кийок виявився з двома кінцями. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск визнав, що залежність Європейського Союзу від Росії в галузі енергетики обмежує можливості ЄС чинити тиск на Росію економічними санкціями.
“Залежність Європи в галузі енергетики робить для нас неможливим застосування агресивних санкцій”, – заявив він, виступаючи в середу в Брюсселі на експертній конференції з енергобезпеки.
Разом з тим, він висловився за продовження зусиль з вироблення єдиної енергетичної політики ЄС, яка допомогла б зменшити залежність від зовнішніх постачальників і говорити єдиним голосом з ними.
І не може бути ніяких військових відповідей на українську кризу, вважає голова МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, який виступив проти будь-яких військових відповідей на українську кризу.
“Я вважаю, що ті, хто говорить про військові відповіді на українську кризу, не просто помиляються, вони, по-моєму, чинять безвідповідально. Це ті самі інструменти (зовнішньої політики), які я в даний момент навіть і показувати б не став”, – заявив міністр в інтерв’ю радіостанції “Дойче Велле”.
На запитання, чи є червона межа, за якою знову мають послідувати загрози введення “третього ступеня” (тобто економічних) санкцій Заходу щодо Росії, міністр сказав: “Це покаже час, зараз я про це не думаю”.
У Росії стійко переносять санкції.
“З урахуванням того, що про ці санкції багато говорять, безумовно, ми різні сценарії розглядаємо. Жоден з цих сценаріїв не є катастрофічним для економіки нашої країни, хоча, звичайно, якісь обмеження можуть бути досить болючі”, – заявив у вівторок прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу Bloomberg TV.
“Немає жодних сумнівів, така країна, як Росія, витримає абсолютно будь-які санкції або так звані санкції”, – сказав він.
За його словами, “питання тільки в тому, що від цього отримають Сполучені Штати Америки, що від цього отримає весь світ, який ледве-ледве оговтався від тієї кризи, яка всіх нас загалом застала у 2008 році”.
“Ще раз повторюю, російська економіка все одно вистоїть, і ми не дамо можливості ніякій країні або групі країн похитнути наш рух”, – сказав Д.Медведєв.
Він підкреслив, що влада в будь-якому випадку буде виконувати “всі соціальні зобов’язання, які брала на себе перед своїм народом, навіть якщо будуть діяти які завгодно санкції”.
“У цьому немає жодних сумнівів: Росія – багата країна, і ми здатні контролювати розвиток ситуації”, – підкреслив Д.Медведєв.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас