Українські продукти знову везуть у Крим, бо все російське "несмачне і дорожче" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські продукти знову везуть у Крим, бо все російське "несмачне і дорожче" - ЗМІ

Світ
11091
Росіяни дозволили ввезення українських продуктів до Криму. Зараз на пунктах пропуску черги по 5-7 кілометрів. Везуть, переважно, молочну продукцію, яйця та курятину.
З Росії доставка цих продуктів довша і продукти в дорозі псуються. Про це повідомив постачальник Юрій Васякін.
“Останні дні продукти ввозили в великі міста та райцентри. Села та віддалені містечка забезпечувались лише хлібом. Люди почали їздити за продуктами по 20-30 кілометрів, було багато незадоволених. Тепер росіянам поставили план завозити чим побільше продукції. Чув серед водіїв, що вони між собою змагаються, хто зробить більше ходок за тиждень, тому дадуть премію. З українського боку теж зобов’язали везти туди продукцію. Сьогодні стояв на митниці шість годин. Машини з продуктами там пропускають в першу чергу, але черги все одно великі”.
В кримських супермаркетах з’явилися також продукти з Кубані та Білорусі.
“Завозять все російське. Тепер і масло, і печиво, і морозиво, і ковбаси — все їхнє. Єдине, що вищі ціни, і воно несмачне. Взяла їхню сметану, а вона виявилась рідкою і кислою. За півлітровий пакет заплатила 22 гривні”, – каже Ольга Гурець із Сімферополя.
Сильно подорожчали імпортні продукти харчування. Банани зараз продають по 40 гривень, ківі по 65.
Нагадаємо, 19 травня Росія заборонила ввозити українські продукти до Криму, пояснюючи, що самі забезпечать півострів продукцією. За два дні полиці супермаркетів почали спустошуватись.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас