Постачання газу в Китай за новим контрактом почнуться тільки через 6 років, і Москва витратить на це $55 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачання газу в Китай за новим контрактом почнуться тільки через 6 років, і Москва витратить на це $55 млрд

Енергетика
1769
Перші постачання газу в Китай за східним маршрутом можуть початися через 4-6 років, повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак.
Міністр зазначив, що обидві сторони нададуть податкові преференції для реалізації домовленостей про постачання газу.
“У нас буде міжурядова угода підготовлена ​​докладна, і вона буде підписана до кінця року”, – сказав Новак, підкресливши, що угода буде регулювати весь комплекс питань, пов’язаних з реалізацією домовленостей про постачання газу.
Водночас, обсяг російських інвестицій на облаштування родовищ, транспортування газу в Китай і компресорні станції становитиме $55 млрд, заявив голова Газпрому Олексій Міллер.
“Ці кошти підуть на облаштування родовищ і транспортування”, – сказав він. За його словами, також кошти знадобляться на компресорні станції.
Раніше в середу Газпром і компанія CNPC повідомили про підписання контракту про постачання газу в Китай. Документ підписано під час офіційного візиту президента РФ Володимира Путіна в КНР. Загальна ціна контракту – $400 млрд на 30 років, повідомив Міллер. Обсяг поставок становитиме 38 млрд куб метрів газу на рік.
Реалізація контракту з продажу газу Китаю на 4 роки стане найбільшим будівництвом у світі, заявив президент Росії Володимир Путін. За його словами, інвестиції в інфраструктуру в рамках газового контракту з боку Росії і Китаю становитимуть більш ніж $70 млрд.
Він додав, що Росія і Китай починають опрацювання західного маршруту постачання газу в Китай з можливою диверсифікацією поставок. Ціна на газ для Китаю прив’язана до ринкової ціни нафти і нафтопродуктів, сказав Путін.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас