Олігархи хочуть перетворити Україну на феодальну державу - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олігархи хочуть перетворити Україну на феодальну державу - експерт

3050
Олігархи завжди мали серйозний вплив на українську економіку та політику. І при теперішньому перерозподілі влади у найбагатших є свій список бажань, пояснює Ігор Попов, президент Аналітичного центру “Політика”.
“Чого бажають олігархи? Звичайно, великий бізнес хоче щось отримати від того перерозподілу, від зміни влади, яка зараз є. Грубо кажучи, можна прогнозувати, що в планах – це перетворення України на феодальну державу. Це претензії на володіння певними територіями, на виключне право призначення ключових адміністративних та силових кадрів на цих територіях, розподіл галузей економіки щодо кураторства, пріоритетних прав щодо державних закупівель, призначення кадрів у державних підприємствах”, – вважає експерт.
Нагадаємо, згідно з опитуванням компанії Research & Branding Group, майже половина українців негативно ставиться до представників великого бізнесу. 37,7% опитаних заявили, що олігархи їм байдужі. У 12,2% власники великого бізнесу викликають повагу, і 4,1% заявили, що підтримують їх.
Більше про вплив великих приватних капіталів на політику читайте у статті “Олігархи в українській політиці: залишити чи вигнати?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас