Google обійшов Apple у рейтингу світових брендів, піднявшись на перше місце — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google обійшов Apple у рейтингу світових брендів, піднявшись на перше місце

Фондовий ринок
409
Компанія Мillward Вrown Оptimor оцінила вартість 100 брендів за минулий рік у $2,9 трлн.
Цей показник збільшився на 12%; починаючи з 2006 р., коли рейтинг BrandZ почав складатися, середнє зростання було 9% на рік. Розвинені країни відновлюються після кризи, до споживачів повертається впевненість і “сильні бренди використовують цей факт”, пояснює глобальний директор BrandZ Пітер Уолш: рецесія стала для них “хорошим струсом, компанії – власники сильних брендів всерйоз замислилися про клієнтів і про те, як залишитися для них значущими”.
Провідні бренди США, континентальної Європи і Великобританії дорожчали в 2013 р. випереджаючими темпами, бренди з країн, що розвиваються, відставали.
На 40% подорожчав бренд Google, що дозволило йому змістити з 1-го місця бренд Apple, який на 20% подешевшав. Google лідирував в рейтингу BrandZ у 2007-2010 рр., потім першість перехопив Apple. Виробник електронних пристроїв раніше привертав мільйони клієнтів, але відсутність революційних новинок і посилення конкуренції зіграли не на його користь. Значущість же Google для користувачів незмінно зростає, пишуть експерти MBO.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас