Порошенко за два тижні до виборів лідирує серед кандидатів з рейтингом 34% проти 6,5% у Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко за два тижні до виборів лідирує серед кандидатів з рейтингом 34% проти 6,5% у Тимошенко

Особисті фінанси
1175
Петра Порошенка на майбутніх 25 травня президентських виборах готові підтримати близько 34% громадян України, тоді як рейтинги його найближчих конкурентів Юлію Тимошенко та Сергія Тігіпка набагато нижчі – відповідно 6,5% і 5,8%, такі усереднені результати проведеного 8-13 травня дослідження надали соціологічні служби “Соціс”, КМІС і “Рейтинг”.
За результатами, близько 23% виборців заявляють, що ще не знають, за кого віддати свій голос, а майже 12% зазначили, що не підуть на вибори.
Замикають п’ятірку лідерів Олег Ляшко та Анатолій Гриценко, яких готові підтримати відповідно 4,1% і 4% виборців.
У другій п’ятірці президентської виборчої кампанії, за результатами опитування, Михайло Добкін (3,5%), Петро Симоненко (2,2%), Ольга Богомолець (1,9%), Олег Тягнибок (1,3%) і Дмитро Ярош (0,6%).
Як наголошується в дослідженні, серед тих, хто має намір прийти на виборчі дільниці і визначився зі своїм вибором, П.Порошенко набирає 53,2% порівняно з 48,4% у квітневому дослідженні.
За ним слідує Ю.Тимошенко, кількість прихильників якої серед виборців, що визначилися, впала до 10,1% з 14% в квітні.
Три інших кандидати, що входять до п’ятірки лідерів перегонів, за місяць поліпшили свої показники: С.Тігіпко – з 7,4% до 8,8%, О.Ляшко – з 4,6% до 6,3% і А.Гриценко – з 5% до 6,2%.
У другій п’ятірці всі кандидати погіршили свої показники порівняно з квітнем, зокрема, М.Добкін – з 6% до 4,9%, П.Симоненко – з 5,6% до 3,1%.
За даними дослідження, П.Порошенко лідирує практично у всіх регіонах України за винятком Донбасу і Харківської області, де він користується підтримкою виборців на рівні 5,7% і 17,2% відповідно.
Серед електоральних переваг жителів Донбасу лідирують С.Тігіпко (12%), П.Симоненко і М.Добкін (по 6,4%), якому також належить лідерство в Харківській області (20,2%).
Підтримка Ю.Тимошенко серед виборців Донбасу і Харківської області становить 1% і 3% відповідно.
При цьому директор соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович зазначив, що практично 15% виборців України проживають на території Донбасу.
“Ці 15% можуть змінити, в тому числі і рейтинги, і тоді ні про якого Петра Порошенка в першому турі взагалі мова не йде”, – сказав він. При цьому він додав, що через озброєне протистояння явка жителів Донбасу очікується невисокою, а в багатьох округах вибори ускладнені, або взагалі не відбудуться.
Голоси же виборців Донбасу в разі їх участі у виборах президента, швидше за все, розподілилися б на користь С.Тігіпка, М.Добкіна і П.Симоненка, припустив О.Антипович.
За оцінкою експертів, на президентських виборах 25 травня зможе проголосувати приблизно лише 5-7% виборців Донбасу.
У ході дослідження методом особистого інтерв’ю було опитано 6,200 тис. респондентів у всіх регіонах України (за винятком Криму) віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 0,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас