Китай заборонив держзакупівлі комп'ютерів з операційною системою Windows 8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заборонив держзакупівлі комп'ютерів з операційною системою Windows 8

Світ
1247
Китайський уряд оголосив про заборону на використання операційної системи Windows 8 в нових комп’ютерах, що закуповуються державними установами. Про це повідомляє Китайський інформаційний центр з посиланням на агентство новин Xinhua.
Розпорядження зроблено державним центром із закупівель (Central Government Procurement Center), по ньому всі закуповувані в майбутньому настільні та планшетні ПК, а також ноутбуки повинні мати операційну систему, відмінну від Windows 8. Воно не стосується ринку комп’ютерів для кінцевих користувачів.
Рішення про заборону Windows 8 стосується як настільних, так і планшетних комп’ютерів. Формально воно обґрунтовується необхідністю підвищення інформаційної безпеки, щоб уникнути ситуації, подібної до тієї, що склалася після закінчення терміну підтримки компанією Microsoft операційної системи Windows XP.
Потенційно на настільних комп’ютерах і ноутбуках можна використовувати Windows 7 і Mac OS. Для планшетів дані операційні системи (ОС) не підходить, але частка ОС Microsoft і так невелика на цьому сегменті ринку ─ всього чотири відсотки. Планшети в основному працюють під управлінням Google Android і Apple iOS. Всі згадані ОС створюються американськими компаніями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас