Китайці захоплять половину світового автопрому через 7 років - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці захоплять половину світового автопрому через 7 років - прогноз

Світ
498
До 2021 року кількість автомобілів, що випускаються в світі щороку, збільшиться на 21 мільйон одиниць, причому половина всіх машин буде вироблятися в Китаї. Такого висновку дійшли фахівці американської аналітичної компанії IHS Automotive.
Починаючи з 2009 року, після того, як економіка почала відновлюватися після кризи, світовий обсяг виробництва машин збільшився на 25 млн штук. Експерти прогнозують, що в наступні сім років виробництво автомобілів в цілому сповільнить своє зростання, однак обсяги випуску машин в Китаї будуть швидше набирати темпи. Виробництво автомобілів в Японії і Південній Кореї скоротиться – машини для місцевих ринків будуть в основному поставлятися з-за кордону.
У поточному році кількість вироблених машин в Європі знизиться на один відсоток – багато в чому через зниження попиту на російському і турецькому ринках. Однак у період з 2015 по 2017 роки обсяг виробництва в Європі зростатиме на чотири відсотки щороку, завдяки відновленню місцевого авторинку, а також збільшенню експорту в США і Китай.
В 2021 році на західноєвропейські країни припаде лише половина випущених у всій Європі машин, у той час як на сьогодні цей показник становить 70 відсотків. Більше половини всіх західноєвропейських автомобілів зійде з конвеєрів підприємств в Італії та Іспанії, які поступово відновляться після тривалої кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас