Два заводи Фірташа в Криму виконають вимогу про перереєстрацію за законами РФ - влада республіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два заводи Фірташа в Криму виконають вимогу про перереєстрацію за законами РФ - влада республіки

Фондовий ринок
812
Кримський содовий завод завершив перереєстрацію відповідно до вимог російського законодавства, завод “Кримський титан” планує завершити цей процес до 15 червня, повідомив перший віце-прем’єр Криму Рустам Теміргалієв.
“На Кримському содовому заводі процес перереєстрації завершений, менеджмент “Кримського титану” запевнив нас, що перереєстрація буде закінчена до 15 червня цього року”, – сказав Р.Теміргалієв.
У холдингу Group DF, до якого входять обидва підприємства, поки що не коментують цю інформацію.
Раніше в.о.голови республіки Сергій Аксьонов заявив, що тимчасове управління може бути введено на приватних підприємствах Криму, власники яких відмовляються перереєструвати свої компанії відповідно до норм російського законодавства і виплачувати зарплату співробітникам.
С.Аксьонов зробив цю заяву, коментуючи на прохання “Інтерфаксу” ситуацію на заводі “Кримський титан” і Кримському содовому заводі на півночі Криму. Кримські ЗМІ повідомили в понеділок, що колективи цих підприємств готуються до страйку через небажання власника реєструвати заводи відповідно до вимог російського законодавства і виплачувати зарплату в рублях.
“Ми не допустимо колапсу в соціальній сфері. І власники, які відмовляються виконувати сьогодні закони Російської Федерації, виплачувати зарплату трудовим колективам, будуть піддані примусовому впливу. Можуть бути будь-які санкції, аж до того, що буде введено тимчасове управління їхнім майном, хоча я проти таких радикальних кроків”, – зазначав С.Аксьонов.
В.о. глави республіки Крим нагадав, що в процесі входження Криму до складу Росії жодне приватне підприємство регіону не було націоналізовано.
“Ми дали змогу всім власникам зберегти свої юридичні права, але якщо вони по-доброму не розуміють, значить, будемо застосовувати заходи примусового характеру”, – сказав С.Аксьонов.
Єдиним власником Group DF є український бізнесмен Дмитро Фірташ.
Основними напрямками діяльності Group DF є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи на сьогодні включають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Всього на підприємствах групи працює близько 100 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас