Пенсії жителів Криму за російським законом будуть нижчі, ніж були - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії жителів Криму за російським законом будуть нижчі, ніж були - Мінсоцполітики

Особисті фінанси
11404
Міністр соціальної політики Людмила Денисова вважає міфом твердження, що після обіцяного перерахунку за російським законодавством пенсії кримчан значно зростуть.
“Це черговий міф, розрахований на легковірних. Наприклад, знаю, що у Пенсійному фонді Криму розпочався масовий перерахунок пенсій за російськими законами. З 556 тисяч вже порахували перші 6 тисяч. Там просто в шоці, тому що пенсії за російським законом для місцевих жителів виходять нижчі, ніж були раніше”, – сказала Денисова.
Вона нагадала, що в Криму спочатку автоматично підняли всі виплати на 25%. “Сподівалися, потім перерахують і все співпаде, а виявилося – ні. Ось вони зараз і думають, як зберегти пенсії хоча б у розмірах попередніх українських виплат. Адже потрібно у когось забрати, щоб їм віддати”, – зазначила міністр.
Міністр переконана, що в соціальній сфері росіянам варто було б багато чому у нас повчитися. “Мені розповіли, що коли один із заступників мого колеги в Росії приїхав до Криму та ознайомився з українським законодавством, то в приватній бесіді зізнався: у питанні соціального страхування і допомоги сім’ям з дітьми Росія років на сім відстала від України. Тобто, їм ще слід багато в чому нас наздоганяти”, – резюмувала Денисова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас