Росіянам дедалі тяжче обслуговувати свої кредити - колектори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам дедалі тяжче обслуговувати свої кредити - колектори

Кредит&Депозит
1161
Платоспроможність росіян по кредитах знизилася до травня до мінімального за останні три роки рівня, повідомляє колекторське агентство “Секвойя кредит консолідейшн”.
Водночас прострочена заборгованість по кредитах продовжує зростати, до травня вона досягла 514,8 млрд руб. ( +17% з початку року). Збільшення обсягу прострочення насамперед викликане зниженням реально наявних доходів населення. Свою роль зіграли також зростання інфляції і безробіття, вважають експерти агентства.
Тим часом, темпи кредитування сповільнюються. До травня банки видали фізособам кредити на 10,3 трлн руб., з початку року кількість виданих кредитів збільшилася на 3,5% проти 8,4% у січні-квітні 2013 року.
У другому півріччі ринок кредитування може пожвавитися, проте агресивного зростання, як у попередні роки, експерти не очікують. За підсумками року обсяг кредитування збільшиться на 20%.
На кредитному ринку відзначені негативні зрушення з точки зору рефінансування кредитів, банки ускладнили цю процедуру. Перекредитуватися або взяти новий кредит в іншому банку зараз набагато складніше, ніж рік тому.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас