Газовий поворот Росії: Путін заявив, що договір про постачання газу в Китай "майже готовий" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовий поворот Росії: Путін заявив, що договір про постачання газу в Китай "майже готовий"

Енергетика
9228
Контракт на постачання російського газу до Китаю дозволить Росії перерозподілити трубопровідні маршрути, а Пекіну – скоротити енергодефіцит, заявив президент Володимир Путін напередодні свого візиту в Китай.
“У високому ступені готовності перебувають домовленості про експорт до Китаю російського природного газу. Їхня реалізація означатиме для Росії диверсифікацію трубопровідних маршрутів постачань газу, а нашим китайським партнерам дозволить знизити гостроту проблем енергодефіциту та екологічної безпеки за рахунок використання “чистого” палива”, – зазначив Путін.
Росія і Китай успішно співпрацюють в енергетиці. Путін нагадав про виконання масштабного проекту з постачання російської нафти в Китай трубопроводом “Сковородіно-Мохе”, вартість проекту перевищує $60 млрд. “Ми послідовно рухаємося до формування стратегічного енергетичного альянсу”, – підкреслив Путін.
Водночас “ведеться активна робота зі зниження залежності двосторонньої торгівлі від зовнішньої кон’юнктури”. “Тому в рамках вдосконалення торгово-економічного співробітництва особлива увага приділяється проривним секторам, таким як підвищення енергоефективності, охорона навколишнього середовища, виробництво лікарських засобів і медичної техніки, розробка нових інформаційних технологій, атомна енергетика і космос”, – пояснив президент.
Москва і Пекін здійснюють спільні проекти за 40 напрямами, інвестиції становлять близько $20 млрд. “Досягнута домовленість про спільну розробку широкофюзеляжного далекомагістрального літака. У планах – створення важкого вертольота. Упевнений, що нашим компаніям під силу виробляти і постачати на світові ринки конкурентоспроможну продукцію”, – зазначив Путін.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас