США змінюють керівництво у великому швейцарському банку Credit Suisse - через "податковий скандал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США змінюють керівництво у великому швейцарському банку Credit Suisse - через "податковий скандал"

Фондовий ринок
709
Голову Credit Suisse Бреді Дугана закликають покинути свій пост на тлі звинувачень з боку однієї з ключових фігур найбільшої політичної партії в тому, що він допомагав багатим американцям уникати податків.
Другий за величиною кредитор Швейцарії, як очікується, визнає себе винним і виплатить більш ніж $2,5 млрд владі США для позасудового врегулювання звинувачень у пособництві американським громадянам, які намагалися ухилитися від сплати податків. Про це повідомили люди, знайомі зі справою.
Крістоф Блохер, віце-президент Швейцарської народної партії (SVP) і впливовий мільярдер-промисловець, заявив швейцарській газеті, що Дуган, як і голова правління Credit Suisse Урс Ронер, повинен піти у відставку.
“На мій погляд, головний виконавчий директор, а також голова правління повинні залишити свої посади, щоб врятувати банк, – заявив Блохер в неділю. – Це ганьба, коли керівництво компанії вигороджує себе, замість того, щоб захищати компанію від збитків”.
Ці заяви посилили тиск на Дугана після того, як на його адресу пролунала критика з боку лівої Соціал-демократичної партії і заклики від центристської BDP подумати про відставку.
Блохер підкреслив, що поки залишається неясним, чи піде Дуган одразу після офіційного визнання банком себе винним або протягом наступних двох років. Він додав, що Ронер повинен піти у відставку, оскільки у голови правління важлива роль з чіткими обов’язками.
Політик зазначив, що керівники повинні нести відповідальність, незважаючи на те, що топ-менеджмент цюрихської кредитної організації заявляв, що лише невелика група швейцарських приватних банкірів допомогла американським клієнтам приховати доходи та активи.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас