Захід американського ракетного крейсера Велла Галф в Чорне море запланований на 23 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід американського ракетного крейсера Велла Галф в Чорне море запланований на 23 травня

Світ
1253
Американський ракетний крейсер «Велла Галф» зайде в акваторію Чорного моря в п’ятницю, 23 травня. Планується, що корабель виконуватиме свої завдання в східній частині моря.
Раніше візит корабля очікувався 9 травня, проте ці плани були скасовані. «Видно, в штабі планування операцій 6-го флоту США, який діє в Середземному морі, зрозуміли, що нарощувати угруповання кораблів у Чорному морі під час святкування в Росії Дня Перемоги не зовсім етично», – заявляло тоді військово-дипломатичне джерело.
За його словами, відправивши свій ракетний крейсер у Чорне море, ВМС США хотіли «підтримати дії нової української влади».
Раніше інший американський корабель – «Тейлор» – що також виконував завдання в Чорному морі, покинув його акваторію 12 травня.
«Велла Галф» – один з крейсерів типу «Тікондерога». На озброєнні у нього крилаті ракети «Томагавк», протичовнові ракети ASROC і зенітні керовані ракети «Стандарт-2» і «Стандарт-3» (всього 122 ракети). Кораблі цього типу оснащені інформаційно-керуючою системою «Іджіс», здатною здійснювати пошук, виявлення та супроводження 250-300 повітряних цілей, а також наводити на них ракети комплексів ППО.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас