У 2014 році український авторинок може скоротитися на 50-70% - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2014 році український авторинок може скоротитися на 50-70% - експерти

Особисті фінанси
800
Складна суспільно-політична ситуація, мілітаристське становище і девальвація національної валюти навесні безпосередньо позначилися на автомобільному ринку України. Галузь останні місяці кожен раз показує негативну тенденцію, про що свідчать цифри продажів автомобілів. У квітні 2014 року ринок нових легковиків обвалився на рекордні 70% до аналогічного періоду минулого року. Такі дані повідомили в прес-службі українського сайту з продажу нових і б/у автомобілів RST.ua.
Згідно зі статистикою продажів нових легкових авто та первинної реєстрації ТЗ, у квітні українці купили 7,73 тис. машин, що на 29% менше, ніж в березні цього року. Аналогічна негативна динаміка була і на початку весни, коли ринок також скоротився на третину.
“Протягом останніх трьох місяців ми спостерігаємо постійне скорочення продажів нових легкових автомобілів на третину. Складна політична ситуація в країні і девальвація національної валюти безпосередньо вплинули на зниження попиту”, – розповіли експерти.
Перехід на “преміум” і “люкс”
У цінових сегментах в квітні відбулися зміни. У порівнянні з продажами в березні, “бюджетні” автомобілі дешевше 17 тис. доларів втратили 5% і склали 52% від загальної кількості куплених легковиків. Додали ж майже 4% “преміум” і “люкс” класи дорожче 35 тис. доларів. На 1% зросла частка сегменту нових машин вартістю від 17 до 35 тис. доларів.
За словами експертів, загальне падіння продажів нових легковиків в Україні може продовжитися, а сам автомобільний ринок близький до того, щоб встановити нові антирекорди. При збереженні нинішніх умов в країні за підсумками року галузь може недорахуватися від 50 до 70% торішніх продажів. Відзначимо, що за даними асоціації “Укравтопром”, в 2013 році продажі нових легкових автомобілів склали 221,1 тис. машин, що на 9% менше показників 2012 року.
Раніше у Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і дилерів повідомили, що в разі неприйняття з боку влади заходів щодо стабілізації курсу гривні та припинення її девальвації можливе повне припинення автоімпорту і зупинка українських автоскладальних заводів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас