Португалія показує успіхи і активізує реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія показує успіхи і активізує реформи

Світ
181
Уряд Португалії планує активізувати реформи, незважаючи на офіційний вихід країни з програми фінансової допомоги, заявив прем’єр-міністр країни в інтерв’ю каналу CNBC.
Педро Пассос Коельо зазначив, що минулі три роки були важкими для його країни, оскільки Лісабон отримав 78 млн євро ($107 млн​​) в рамках програми з виходу з кризи, проте наполіг на виході з неї.
“Не забувайте, що останні три роки були дуже і дуже важкі. Ніхто не бажає, ніхто не хоче, щоб принесені нами жертви пропали задарма. Ніхто не бажає повертатися на шлях нестійкого розвитку португальської економіки”, – підкреслив Коельо.
Португалія була серед країн єврозони, які найбільше постраждали від глобальної фінансової кризи 2008 р.
Лісабон був змушений звернутися за допомогою до Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) в 2011 р. і відтоді був змушений провести фундаментальні реформи та суттєво урізати витрати.
Після того, як країні вдалося досягти намічених цілей зі скорочення дефіциту, країна повинна вийти з програми фінансової допомоги.
“Ми багато працювали, щоб досягти цього результату. Три роки жорстких заходів, і величезні жертви народу Португалії”, – нагадав прем’єр-міністр.
Пассос Коельо додав, що країні вдалося відновити довіру на фінансових ринках, віру в людях, і Португалія знову встала на шляху відновлення.
Вихід Португалії з програми означає, що країні більше не доведеться звітувати перед своїми кредиторами – МВФ і сусідами по єврозоні. Це викликало деякі побоювання в тому, що держава може послабити свої спроби з відновлення економіки, з урахуванням того, що цього року мають відбутися вибори.
Однак Пассос Коельо, який очолює Соціал-демократичну партію Португалії, наполіг на тому, що ніякого ризику немає, враховуючи той факт, що португальська громадськість усвідомлює необхідність продовжувати реформи.
Ринки відреагували на успіх Португалії. Прибутковість 10-річних урядових облігацій Португалії становить 3,72%, тоді як на початку 2012 р. показник становив 17,3%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас