В Угорщині викрито відомого прокремлівського шпигуна - одного з лідерів ультраправої партії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Угорщині викрито відомого прокремлівського шпигуна - одного з лідерів ультраправої партії

Кримінал
1945
Угорська прокуратура звернулася до Європарламенту з проханням позбавити депутатської недоторканності одного з лідерів ультраправої партії «Йоббік» («За кращу Угорщину») Бела Ковача.
Хоча причина цього звернення офіційно не оголошувалася, місцеві ЗМІ впевнені, що Ковача підозрюють у шпигунстві на користь Москви.
Як наголошується, приводом для підозр стали занадто приватні контакти Ковача з російськими дипломатами. Крім того, він щомісяця відвідував Москву. А під час референдуму в Криму, який ЄС вважає нелегітимним, Ковач виступив у ролі спостерігача.
Офіційні особи від коментарів поки що утримуються. «Генеральна прокуратура розслідує серйозний злочин, але подробиці не можуть бути оприлюднені. Саме тому я не можу сказати, в чому полягає злочин. Можу тільки повідомити, що закон передбачає за такі діяння позбавлення волі на строк від 2 до 8 років», – заявив представник угорської прокуратури Гіза Фазекаш Euronews. За відомостями газети «Мадьяр Немзет», звинувачення політику вже висунуті.
Сам Ковач всі звинувачення вважає надуманими. А скандал, на його думку, штучно роздувається напередодні виборів до Європарламенту, щоб відібрати у «Йоббік» голоси виборців.
Відзначимо, на виборах до Європарламенту у 2009 році «Йоббік» посіла третє місце, отримавши 14,77% голосів угорських виборців. Це дозволило партії зайняти 3 місця з 22, призначених для Угорщини в Європарламенті.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас