Україна отримає 600 млн євро від ЄБРР і Євроатому на безпеку АЕС - Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає 600 млн євро від ЄБРР і Євроатому на безпеку АЕС - Міненерго

Енергетика
197
Україна отримає 600 млн євро від ЄБРР і Євроатому на реалізацію Комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків атомних станцій. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту телеканалу БТБ заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Уліда.
“Йдеться про фінансування власної програми підвищення безпеки атомних електростанцій, яка підготовлена ​​з урахуванням обстежень міжнародного агентства з атомної енергії – МАГАТЕ, з урахуванням тих подій, які були в Фукусімі. І фактично це програма, яка здійснюється в рамках продовження експлуатації всіх енергоблоків в Україні – це 15 енергоблоків”, – сказав Уліда. Він розповів, що реалізація даної програми повинна посилити безпеку використання атомної енергії і зменшити ймовірність аварійних відключень, а також сприятиме продовженню експлуатації енергоблоків в Україні.
“Це дуже важливий захід і дуже приємно, що нарешті ми закінчили внутрішньодержавні процедури для набуття чинності цієї угоди. Фінансування – це 600 млн євро від двох джерел: Європейський банк реконструкції та розвитку і Євратом”, – зазначив заступник Міністра.
Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада України прийняла законопроект про ратифікацію Гарантійної угоди про фінансування проекту “Комплексна програма підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас