Прибуток Центробанку Росії скоротився вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Центробанку Росії скоротився вдвічі

Світ
448
Прибуток Банку Росії за підсумками 2013-го склав близько 130 мільярдів рублів, що майже вдвічі менше, ніж у попередньому році ( 247 млрд рублів). Про це з посиланням на звіт ЦБ повідомляє РИА Новости. Зниження прибутку пояснюється незвично високими показниками 2012-го.
Зокрема, на фінансові результати позаторік позитивно вплинув продаж 7,5-процентного пакета акцій Сбербанку. Ця операція принесла регулятору майже 150 мільярдів рублів.
Банк Росії може отримувати прибуток від відсотків по виданих комерційним банкам кредитах, за рахунок зростання вартості активів, що перебувають у його управлінні (у першу чергу валюти і запасів дорогоцінних металів, які входять у міжнародні резерви), а також продажів часток у компаніях. Частину прибутку регулятор перераховує до бюджету, а решту витрачає на свої потреби, включаючи зарплати співробітникам.
Згідно із законодавством, Банк Росії зобов’язаний перераховувати до федерального бюджету 75 відсотків прибутку. Раніше діяла норма 50 відсотків, але після кризи 2008 року вона була переглянута.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас