Податкова міліція проводить перевірки транснаціональних компаній українського АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція проводить перевірки транснаціональних компаній українського АПК

Аграрний ринок
819
Податкова міліція проводить зараз масштабну перевірку найбільших транснаціональних і публічних компаній агропромислового комплексу України. Про це заявив в четвер на прес-брифінгу заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко.
За його словами, серед таких компаній французька Louis Dreyfus, американська Bunge і німецька Alfred C.Toepfer. “Сьогодні ми проводимо активні слідчі дії, тому що вони відмовляються платити”, – уточнив Хоменко.
Водночас, на думку генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, такі претензії до транснаціональних і публічних компаній можуть негативно позначиться на інвестиційному кліматі країни й розвитку АПК України. “Ці компанії проходять щорічний аудит великої четвірки, експертизі якої довіряє весь світ. Тому ці перевірки ні до чого хорошого для економіки країни в цілому не призведуть”, – вважає він.
Нагадаємо, Володимир Хоменко займає посаду заступника міністра доходів і зборів з березня 2014 року. З 2007 по 2009 рік працював заступником міністра внутрішніх справ, але був звільнений за підозрою в корупційних діях. Зокрема, займаючи посаду начальника головного управління МВС України в АР Крим, він був звинувачений в отриманні хабарів і контролі за компанією, що займалася переведенням грошей у готівку. Гучним звинуваченням стало також перешкоджання з боку Хоменка боротьбі з квитковими спекуляціями на залізниці. За ці та інші численні факти незаконної діяльності був звільнений із займаної посади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас