Китайський атом теж іде на IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський атом теж іде на IPO

Фондовий ринок
353
Китайська національна ядерна корпорації (CNNC), дочірня компанія China National Nuclear Power (CNNP), однієї з трьох державних виробників атомної енергії в Китаї, планує провести IPO, для залучення, принаймні, $2,6 млрд.
На шанхайській фондовій біржі це стане найбільшим IPO країни з липня 2010 р., коли з первинним розміщенням акцій вийшов Сільськогосподарський банк Китаю.
CNNP нині керує 12 ядерно-енергетичними проектами, у тому числі діючі атомні електростанцій в провінції Чжецзян і Цзянсу і інші споруджувані станції або які планується побудувати в провінціях Фуцзянь, Хайнань, Ляонін, Чжецзян, Хунань і Хенань.
CNNP намір направити залучені кошти на будівництво чотирьох підприємств, на яких повинні працювати 10 реакторів в Фуцзянь, Чжецзян, Янцзи, Хайнань і Тяньвань, Цзянсу.
У лютому 2014 року Служба енергетичної інформації США опублікувала доповідь “China Analysis”, згідно з якою у Китаї налічується 31 реактор і майже 35 ГВт додаткових потужностей перебувають у стадії будівництва, зараз будується майже половина світових атомних потужностей.
Ці станції планується ввести в експлуатацію в 2017 р., що збільшить енергетичний потенціал Китаю більш ніж в 3 рази.
Три роки тому, після аварії на атомній електростанції в Фукусімі, уряд Китаю призупинив будівництво нових атомних електростанцій до закінчення перевірок нових об’єктів. Будівництво відновилося в жовтні 2012 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас