Чергова космічна невдача РФ: ракета з найпотужнішим російським супутником зв'язку впала після запуску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чергова космічна невдача РФ: ракета з найпотужнішим російським супутником зв'язку впала після запуску

Світ
6868
Падіння ракети Протон-М з найпотужнішим російським супутником зв’язку Експрес-АМ4Р сталося за межами Казахстану на ділянці роботи 2-го або 3-го щабля, передає РИА Новости 16 травня з посиланням на джерело.
Даних про жертви або руйнування через падіння ракети немає.
Під час польоту космічної ракети Протон-М, що стартувала з космодрому Байконур, виникла нештатна ситуація. Про це оголосив диктор під час трансляції запуску на сайті космічного центру ім. Хрунічева, повідомляє Інтерфакс.
“Виникла нештатна ситуація. Трансляція припиняється”, – сказав диктор приблизно на 500 секунді польоту ракети після старту.
Ракета космічного призначення Протон-М з телекомунікаційним космічним апаратом Експрес-АМ4Р стартувала в ніч на п’ятницю, 16 травня, з космодрому Байконур.
Це десятий космічний запуск, здійснений Росією з початку 2014 року. Експрес-АМ4Р є найпотужнішим і високотехнологічним на сьогоднішній день російським супутником зв’язку.
Нагадаємо, 2 липня 2013 року російська ракета-носій Протон-М, яка стартувала з Байконура з розгінним блоком ДМ-03 і трьома навігаційними космічними апаратами Глонасс-М, впала на першій хвилині старту. У Роскосмосі уточнили, що двигуни ракети-носія аварійно вимкнулися на 17 секунді польоту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас