Росія планує припинити співпрацю з NASA на МКС після 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія планує припинити співпрацю з NASA на МКС після 2020 року

Технології&Авто
480
Згідно заяви російського віце-прем’єра Дмитра Рогозина Росія планує припинити співпрацю з NASA на МКС після 2020 року. Зараз Росія більше зацікавлена у інших перспективних космічних проектах.
Згортання космічної програми на МКС було спровоковане санкціями США. Зокрема, російська сторона найшвидше припинить поставку ракетних двигунів РД-180. Рогозин зазначив: “Ми будемо виходити з реалій. Ми не зможемо продовжувати поставляти двигуни РД-180, якщо вони будуть використовуватися США не з цивільною метою, а також не зможемо продовжувати регламентні роботи з обслуговування вже наданих двигунів на території США”. Окрім цього, Росія може припинити продаж ракетних двигунів К-33.
У космічній програмі МКС беруть участь Роскосмос, NASA, Європейське космічне агентство, Канадське космічне агентство та агентство з аерокосмічних досліджень Японії. Будівництво орбітальної станції розпочалося 1998 року. Очікувалось, що проект триватиме до 2024 року, тому без 5 російських сегментів уся місія перебуватиме під загрозою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас