ЦБ Китаю закликав поліпшити іпотечне кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю закликав поліпшити іпотечне кредитування

Світ
76
Комерційні банки повинні встановити ставку за іпотечними кредитами на “прийнятному” рівні і прискорити механізм видачі позики на купівлю житла, особливо для тих, хто купує будинок вперше, заявив Народний банк Китаю в повідомленні, розміщеному на сайті регулятора.
Під час зустрічі з главами 15 комерційних банків китайський ЦБ підкреслив, що банки повинні удосконалити послуги іпотечного кредиту і приділяти пріоритетну увагу позикам для тих, хто купує житлову нерухомість вперше, і враховувати пов’язані з цим ризики.
“Центральний банк прагне підтримувати економічну стабільність. Цей крок сигналізує, що Китай коригує макроекономічну політику, а не вводить заходи сильного стимулювання”, – заявив Інь Чжунлі, фінансовий науковий співробітник Інституту фінансів і банківських справ при Китайській академії соціальних наук.
Він додав, що потенційне втручання ЦБ на ринок нерухомості залежить від того, наскільки ефективно комерційні банки виконають завдання.
Серед банків, присутніх на засіданні, були Сільськогосподарський банк Китаю, Китайський будівельний банк, Промисловий і комерційний банк Китаю.
Ринок нерухомості переживає охолодження. Останні дані, надані Національним бюро статистики, свідчать про спад ділової активності.
Відомство повідомило, що за перші чотири місяці інвестиції в житловий сектор зросли на 16,6% в річному численні – зниження на 0,2 відсоткового пункту від темпів зростання в I кварталі.
За перші 4 місяці було побудовано 311,84 млн квадратних метрів житлової нерухомості, що на 24,5% нижче в річному вираженні, передає NBS. Уповільнення темпів на ринку житла вже позначилося на суміжних галузях, таких як виробництво цементу, заліза і сталі.
На думку аналітиків, жорсткі умови за іпотечними кредитами гальмують зростання ринку. Банки підвищують ставки за іпотечними кредитами для покупців, які купують житло вперше, або не поспішають видавати позики за умов погіршення ситуації з ліквідністю.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас