Кількість біженців до Євросоюзу різко зросла - Frontex — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість біженців до Євросоюзу різко зросла - Frontex

Світ
998
У 2013 році різко збільшилася кількість біженців до Євросоюзу. Про це повідомило в середу, 14 травня, в річному звіті Європейське агентство прикордонної охорони (Frontex). За його даними, в 2013 році при спробі перетнути кордони ЄС було затримано 107 тисяч нелегальних мігрантів. Це на 34,5 тисячі осіб більше, ніж у попередньому році. Разом з тим вже за чотири перші місяці 2014 року до рук влади потрапили 42 тисячі нелегалів. Ця кількість в три рази перевершує аналогічні торішні показники, передає агентство AFP.
Найбільший приплив біженців зафіксований в Італії. З січня по квітень 2014 року туди морським шляхом намагалися потрапити більш ніж 23 тисячі людей. Багато хто з них пливли на ненадійних човнах з Лівії та з Єгипту. За весь попередній рік на небезпечну подорож до італійських берегів зважилися близько 40 тисяч нелегальних мігрантів. Frontex також повідомляє, що в 2013 році біженці намагалися проникнути до ЄС з таких країн, як Сирія, Еритрея, Афганістан і Албанія.
Агентство розраховує, що в найближчі роки нелегальна міграція до ЄС буде тільки зростати. Зокрема, Frontex припускає, що ще більше людей спробує потрапити до ЄС через Середземне море з Північної Африки та Туреччини.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас