У Росії збанкрутував банк, що потрапив до ТОП-20 з припливу вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії збанкрутував банк, що потрапив до ТОП-20 з припливу вкладів

Фондовий ринок
3312
У лідерів з припливу вкладів за підсумками першого кварталу потрапив “Перший республіканський банк” (ПРБ), у якого 5 травня ЦБ відкликав ліцензію, а тепер подав в Арбітражний суд Москви заяву про визнання його банкрутом. Про це пише в середу РБК daily з посиланням на Агентство зі страхування вкладів (АСВ).
За перші три місяці цього року шляхом активної рекламної кампанії ПРБ залучив 1,2 млрд руб. коштів приватних вкладників, збільшивши депозитний портфель майже на 5%.
Всього ж, за даними АВС, в першому кварталі відтік приватних вкладів з банків становив 393,5 млрд рублів. Найбільші втрати у відносному вираженні були у “Москомприватбанку”, постраждалого від загострення відносин Росії і України.
Агентство відзначає, що частка 30 найбільших банків за обсягом вкладів скоротилася на 0,3 п.п., а за темпами приросту лідирували регіональні банки, депозитна база яких збільшилася на 1,2%.
За даними ЦБ, ПРБ, створений в 1992 році, проводив високоризиковану кредитну політику, пов’язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи.
Через незадовільну якість активів, що не генерувати достатній грошовий потік, банк не забезпечив своєчасне виконання зобов’язань перед кредиторами та вкладниками.
Наприкінці квітня ПРБ призупинив роботу відділень, а потім і обслуговування своїх карт, посилаючись на технічні причини.
За величиною активів “ПРБ” на 1 квітня 2014 року посідав 109-е місце в банківській системі РФ. Він є учасником системи страхування вкладів.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас