У Росії скоротять кожного десятого держслужбовця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії скоротять кожного десятого держслужбовця

Світ
1045
Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв доручив Мінфіну підготувати і представити в уряд до 1 липня 2014 року пропозиції щодо скорочення чисельності держслужбовців на 10%, повідомляється на сайті уряду.
У квітні в звіті про роботу уряду перед Держдумою Медведєв запропонував подумати про можливість скорочення апарату чиновників в регіонах і на федеральному рівні на 10%. За словами прем’єр-міністра, в ситуації, коли глобальна кон’юнктура стає жорсткішою, держава повинна ставати більш відкритою щодо громадян і бізнесу.
Медведєв нагадав, що кілька років тому прийняв рішення про скорочення апарату на 20%. “Воно було реалізовано десь краще, десь гірше, скажімо прямо. Воно часто відбувається повільніше, ніж ми на це розраховуємо”, – зауважив він.
Міністр у справах відкритого уряду Михайло Абизов сказав, що за досягнення показника скорочення на 10% можна буде поставити більш амбітну задачу – про скорочення чиновницького апарату на 20%.
Міністр вважає, що оптимізація можлива за рахунок рятування від невластивих або таких, що неефективно надаються державою функцій. Як приклад він навів переведення на аутсорсинг надання соціальних послуг.
Крім того, на думку міністра, оптимізація можлива за рахунок вдосконалення контрольно-наглядових функцій, у тому числі скорочення кількості перевірок та перевіряючих, а також за рахунок ретельного аудиту і реформи кадрової політики на держслужбі.
“Це стане вже серйозним результатом – ми отримаємо компактний, сучасний, високоефективний держапарат. При цьому існують ризики, наприклад, коли співробітників просто переводять на контракти, таким чином декларуючи формальне скорочення та оптимізацію, а на ділі система стає ще більш громіздкою і непрозорою. На це потрібно звертати особливу увагу і передбачити санкції за подібні маневри”, – цитують “Ведомости” Абизова.
У жовтні 2013 року голова Мінфіну Антон Сілуанов заявив, що за останні п’ять років штатна чисельність державних і муніципальних службовців зросла майже на 100 тисяч осіб. “Ми більше не можемо такими темпами нарощувати ці витрати”, – заявив міністр фінансів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас