Такого мінімального бюджету у Києва за останні 7 років ще не було - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Такого мінімального бюджету у Києва за останні 7 років ще не було - експерт

Казна та Політика
960
Поповнювати мізерний бюджет Києва за рахунок нових позичок неможливо, вважає голова наглядової ради “Київської муніципальної асамблеї”, експерт з питань місцевого самоврядування Іван Салій. “Бюджет Києва був 20 млрд. грн., тепер – 18 млрд. грн. Із цих вісімнадцяти 3 млрд. грн. не покриваються нічим – тобто, це вже 15 млрд. І 2,6 млрд треба віддати за борги попередніх років, бо у нас 20-ти мільярдний кредит і 10 мільярдів прибутку. З цих десяти треба ще більше двох мільярдів повернути, і заплатити по відсотках за кредит. Такого мінімального бюджету не було ще за останні 5-7 років”, – заявив він під час прес-конференції. На його думку, нові позички лише збільшуватимуть боргову діру.
Тому будівництво Поштової площі, Воскресенсько-Подільського мостового переходу та реконструкція проспекту Перемоги в столиці в цьому році закінчені не будуть. “Останні роки вийшло так, що всі кошти централізуються і потім їх треба випрошувати. Раніше в Азарова (колишнього прем’єр-міністра України – ред.) просили гроші на розв’язку на Поштовій, а всі ці кошти повинні бути в Києві. А таких коштів в Києві не має”, – зазначив Салій. Не краще йдуть справи й з іншими інфраструктурними проектами, такими як будівництво метро на Троєщину.
Нагадаємо, реконструкція Поштової площі почалась у липні 2012 року. Вартість цього проекту оцінюється приблизно у 404 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас