Турчинов доручив повернути у держвласність майно чиновників-корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов доручив повернути у держвласність майно чиновників-корупціонерів

Казна та Політика
1336
Голова Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов доручив Кабінету міністрів опрацювати питання передачі в державне управління майна та майнових прав, придбаних у результаті корупційних правопорушень особами, проти яких здійснюється кримінальне провадження, на весь період кримінального провадження.
Відповідний указ № 467/2014 “Про деякі заходи щодо захисту майнових інтересів держави” в.о. глави держави підписав у вівторок.
Як наголошується в тексті указу, метою передачі майна у держвласність є “унеможливлення збагачення винних осіб за рахунок такого майна”.
Також указ передбачає “можливість у виняткових випадках стягнення на користь держави коштів, реалізації в інтересах держави певних видів майна, на яке накладено арешт в порядку кримінального провадження, з гарантуванням державою повернення коштів, вартості реалізованого майна у випадках виправдання обвинувачуваного” та ряді інших випадків.
Уряду також доручено забезпечити розробку та впровадження механізму забезпечення інтересів держави щодо такого майна та майнових прав з метою недопущення розпорядження, в тому числі для фінансування тероризму в Україні, зазначеним майном, а також недопущення нанесення державі збитків в результаті незаконного відчуження майна, на яке накладено арешт у кримінальному провадженні.
Указом також створюється міжвідомча комісія з питань повернення у власність держави коштів та майна, одержаних внаслідок корупційних правопорушень, яка включає урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, співробітників МВС, Мін’юсту, Держфінмоніторингу, Генпрокуратури, СБУ, адміністрації президента, представників іноземних держав і міжнародних організацій, незалежних експертів, в тому числі і закордонних.
Указ набирає чинності з дня опублікування.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас