Свіжі гроші: ЄБРР надасть Україні 400 млн євро вже найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свіжі гроші: ЄБРР надасть Україні 400 млн євро вже найближчим часом

Кредит&Депозит
562
Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку вже затвердила надання Україні фінансової допомоги у розмірі 400 млн євро. Ще 250 млн євро планується виділити на кредитування економіки через банки України. Про це йшлося під час зустрічі Голови Національного банку Степана Кубіва з делегацією ЄБРР на чолі з президентом Сумою Чакрабарті – повідомляє телеканал БТБ з посиланнями на прес-службу НБУ, передає УНН.
Головною метою зустрічі стало обговорення стратегічних напрямків розвитку співробітництва на 2014-2015 роки. Сторони також розглянули актуальні питання реформування української банківської системи і прийшли до висновку про необхідність якнайшвидшого проведення зовнішнього аудиту та стрес-тестування банківських установ України, що сприятиме подальшій консолідації вітчизняної банківської системи.
Президент ЄБРР Сума Чакрабарті зазначив, що крім проведення реформ та інноваційної реструктуризації банківського сектора України вкрай необхідним є повернення довіри громадян до банківської системи і налагодження сталого та ефективного кредитування економіки країни, зокрема таких галузей, як фінансовий сектор, енергетика, сільське господарство, малий і середній бізнес.
Нагадаємо, що офіційний візит представників ЄБРР до Національного банку відбувся 12 травня. ЄБРР є найбільшим інвестором в Україні і надає їй фінансову підтримку для реалізації проектів у фінансовому секторі, агропромисловому комплексі, в металургії, енергетиці, розвитку інфраструктури і т.д.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас