Sony відмовляється від розробки OLED-телевізорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony відмовляється від розробки OLED-телевізорів

Фондовий ринок
1623
За даними Nikkei корпорація Sony вирішила призупинити розробку телевізійних панелів на органічних світлодіодах (OLED). Натомість Sony бачить перспективу у телевізорах формату 4К, або Ultra HD.
У 2007 році Sony стала першою компанією, яка випустила OLED-телевізори. Раніше технологія OLED-панелів пропонувала більш високу контрастність та поліпшену передачу кольорів у порівнянні з рідкокристалічними екранами. Також екрани на органічних світлодіодах економили енергоспоживання, оскільки таким дисплеям не потрібне підсвічування.
Однак час іде і на ринку з’явилися нові телевізори формату Ultra HD, які мають в чотири рази більшу роздільну здатність ніж стандартні Full HD – 3840×2160 точок.
За минулий фінансовий рік 4К-телевізори приносили вже близько 20% загального об’єму поставок панелів великого розміру. Цього року прогнозують ріст показників до 40-50%. Експерти вважають, що розширення асортименту таких панелів вперше за 11 років поверне ТВ-бізнес до прибутку.
Тайванські виробники компонентів оцінюють поставки продукції такого формату на поточний рік від 15 до 20 млн штук. Таким чином, на Ultra HD перепаде 10% від сумарного об’єму телевізійних панелів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас