Третій за величиною банк Росії перевів цінні папери з ЄС до Москви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третій за величиною банк Росії перевів цінні папери з ЄС до Москви

Фондовий ринок
2510
Газпромбанк, третій за величиною активів російський банк, перевів цінні папери своїх клієнтів, які зберігалися в бельгійському Euroclear Bank і люксембурзькому Clearstream Banking, в Національний розрахунковий депозитарій. Таке рішення було прийнято через можливі обмеження за операціями у зв’язку з санкціями. Повідомлення про це було розміщено на офіційному сайті кредитної організації.
«Переведення здійснено з метою запобігання можливих обмежень на операції з активами клієнтів, що зберігаються в міжнародних депозитарно-розрахункових системах», – наголошується в повідомленні.
«Національний розрахунковий депозитарій» (НРД) є центральним депозитарієм Росії. Входить до складу групи «Московська Біржа» і спеціалізується на наданні депозитарних, розрахункових банківських та супутніх їм послугах учасникам фінансового ринку.
Газпромбанк третій за величиною банк Росії після Сбербанку і ВТБ. Майже 36 відсотків акцій банку належить ВАТ «Газпром». Головою ради директорів кредитної організації є голова газового холдингу Олексій Міллер. Газпромбанк бере участь в капіталі зарубіжних банків – Бєлгазпромбанку (Білорусь), Арексімбанку (Вірменія), Gazprombank Ltd (Швейцарія), «GPB International SA» (Люксембург).
Наприкінці березня США ввели санкції проти декількох російських банків, зокрема банку «Росія», пакетами акцій якої володіє одна з дочірніх структур «Газпрому».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас