Падіння цін на вторинному ринку нерухомості в Україні немає - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння цін на вторинному ринку нерухомості в Україні немає - експерт

Нерухомість
1402
Зараз на вторинному ринку немає падіння ціни як такого, переконана Світлана Якимова, керівник компанії “ХАН (Харківське агентство нерухомості)”. “Ціна пропозиції ніяк не перевищує ціну попиту. Вона стабільна, один до двох, в середньому: два покупця на одного продавця. Це нормальна, стабільна ситуація. Але збільшився торг: в середньому, на початок 2014 року по Харкову середня ціна пропозиції 1042 дол. за метр, а ціна угоди – 992 дол. за метр. І торг в середньому виходить 4,8%. Тому це не падіння ціни – просто ціна торгу скоригувала ринок з урахуванням зростання курсу долара”, – пояснила вона.
Експерт порівняла нинішню ситуацію із 2008-2009 роками. “Тоді ми спостерігали великий викид об’єктів нерухомості на ринок. Пропорція між покупцем і продавцем була іншою – набагато більше було продавців, ніж покупців. А зараз цієї тенденції немає. І якщо людину не влаштовує ціна – вона просто відкладає покупку до кращих часів”, – розповіла Світлана Якимова. На її думку, зараз однозначно вдалий момент для покупки нерухомості, поки є широкі можливості для торгу, оскільки ситуація до літа стабілізується і тоді ціна нерухомості піде вгору.
Більше про останні тенденції на ринку нерухомості читайте у статті “Чому дорожчає нерухомість в новобудовах, а падіння цін на вторинному ринку – зовсім не падіння?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас