Україна може розраховувати на інвестиції до $700 млрд, незважаючи на ситуацію - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може розраховувати на інвестиції до $700 млрд, незважаючи на ситуацію - експерт

Казна та Політика
2522
Західні фонди та фінансові установи готові інвестувати в нашу країну від 300 до 700 мільярдів доларів, незважаючи на ситуацію в Україні. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
За його словами, на остаточне рішення інвесторів буде впливати проведення президентських виборів.
“Інвестори очікують, що всю територію України контролюватиме нова влада. І, безумовно, інвестори чекають на нову легітимну владу, насамперед обрану на загальних виборах президента. Була небезпека, що відновлення програми співпраці з МВФ буде відбуватися вже після президентських виборів, але, на щастя, МВФ пішов нам назустріч і підписав нову програму і навіть надав перший транш”, – повідомив Новак.
Він додав, що інвестори потенційно готові вкласти у вітчизняну економіку чималі суми.
“Незважаючи на те, що Україна фактично перебуває в стані війни, незважаючи на все це, західні фінансові фонди готові інвестувати в Україну, причому дуже великі суми. Суми, які обчислюються вже сотнями мільярдів євро на 20-30-річні програми. Фонди вже умовно зарезервували для України від 300 до 700 млрд доларів, залежно від розвитку ситуації. Це насправді той момент, коли Україна з цієї негативної ситуації може виручити для себе дуже серйозні фінансові преференції, щось схоже на те, що отримувала Західна Німеччина за результатами Другої світової війни”, – уточнив Новак.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас