Азотні підприємства Ostchem на Донбасі зупинені лише за міркувань безпеки - Фірташ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азотні підприємства Ostchem на Донбасі зупинені лише за міркувань безпеки - Фірташ

Фондовий ринок
787
Концерн “Стирол” (Донецька обл.) І Сєвєродонецький “Азот” (Луганська обл.), що входять до складу холдингу Ostchem, зупинені виключно з міркувань безпеки, запевнив бізнесмен Дмитро Фірташ.
“Це не економічне рішення, це суто через безпеку. Тому, що ми розуміємо, що може бути, якщо не дай Бог, вибухне завод або щось станеться. Ви розумієте, яка це буде катастрофа”, – сказав Д.Фірташ в інтерв’ю телеканалу “Інтер”.
Він додав, що рішення про припинення виробництва прийнято після низки випадків.
Д.Фірташ повідомив, що на території концерну “Стирол” у Горлівці служба безпеки підприємства затримала людей, які фотографували територію підприємства, потужності з виробництва аміаку, місця його зберігання. Ці особи були передані правоохоронним органам, однак через дві години – звільнені. Крім того, на одному з підприємств у східній Україні невідомі вкрали півтори тонни вибухівки. Також неподалік від території Сєверодонецького “Азоту” впав збитий вертоліт.
За словами бізнесмена, з економічної точки зору зупиняти хімпідприємства зараз не вигідно.
“Якщо говорити з боку бізнесу, нам це абсолютно не вигідно… Ми працювали, коли була низька ціна. А сьогодні, коли висока ціна, ми зупиняємо. Але при цьому зарплати ми будемо платити, ми завжди це робимо незалежно від того, що відбувається. Ми нікого не збираємося звільняти. Ніякі короткі дні і тижні не будемо вводити”, – резюмував Д.Фірташ.
Як повідомлялося, 8 травня Ostchem повідомив про зупинку концерну “Стирол” і Сєверодонецького “Азоту”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас