ЄС надасть грантову допомогу Україні сервісними послугами - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надасть грантову допомогу Україні сервісними послугами - експерт

Енергетика
789
Грантова допомога від Євросоюзу буде надана Україні у вигляді консультаційних послуг та матеріально-технічного забезпечення. Про це в ефірі телеканалу БТБ розповів експерт Open Dialog Foundation Віктор Мазярчук.
“Одержувачем цих грантових коштів буде держава, але зазвичай ми не отримуємо самих грошей. Ми отримуємо послуги на цю суму. Це традиційна практика. Таким чином, уряди цих країн частково підтримують свій бізнес, тому що вони можуть ставити однією з умов, що один з консультантів буде “наш”. Це може бути консалтинг, а можуть бути якісь товари. Наприклад, минулого року уряд Китаю надав технічну допомогу Україні комп’ютерами на 10 млн. доларів. Це добре, тому що таким чином зменшується вірогідність різних корупційних процесів”, – зазначив Мазярчук.
Грантова допомога на суму 1,4 млрд євро надаватиметься Україні протягом 4 років за рахунок фондів ЄС і організацій, які безпосередньо співпрацюють з Європейським Союзом.
“На що вона буде спрямована, залежатиме від того, як домовиться Мінекономіки, оскільки воно координує всю технічну допомогу. Домовиться безпосередньо з тим, хто буде отримувати допомогу, і з країною, яка буде надавати цю допомогу”, – сказав Мазярчук. Крім ЄС грантову допомогу Україні готові надати Канада, Швеція, Японія та Сполучені Штати Америки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас