Більш ніж 2 мільйони людей Донбасу і Луганщини захотіли жити на Дніпропетровщині - результати референдуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш ніж 2 мільйони людей Донбасу і Луганщини захотіли жити на Дніпропетровщині - результати референдуму

Особисті фінанси
8344
У низці населених пунктів Донецької та Луганської областей в опитуванні про приєднання до Дніпропетровської області проголосували більш ніж два мільйони людей.
За попередніми даними комісії, в Луганській області в опитуванні взяли участь більш ніж 975 600 людей, у Донецькій – 1 мільйон 467 тисяч. Керівник комісії Михайло Лисенко уточнив, що це неповні дані, не всі ділянки поки що відзвітували про кількість учасників.
За словами представників комісії, як і планувалося, голосування відбувалося в Донецькій області – у Дебальцевому, Єнакієве, Ясинуватій, Авдіївці, Волновасі, Новоазовську, а також Луганській – Алчевську, Стаханові, Брянці, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній, Старобільську, Сватовому та інших.
Усього функціонували понад 40 виборчих дільниць, також діяли пересувні урни для голосування.
Раніше в Луганській та Донецькій областях близько 100 територіальних громад висловилися за приєднання до Дніпропетровської області: комісія отримала від них копії звернень до Верховної Ради про внесення змін до відповідних нормативних актів та змін адміністративно -територіальної підпорядкованості.
Водночас в деяких частинах Донецької та Луганської областей, які зараз контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», 11 травня намагалися провести незаконні «референдуми» з питання про «незалежність» цих територій.
Нагадаємо, водночас в деяких містах Донбасу і Луганщини 11 травня проходив ще один «референдум» з питанням про незалежність так званих Донецької і Луганської «народних республік». За даними про результати цього нелегітимного з точки зору законодавства заходу, оголошеними одним з лідерів самопроголошеної ДНР Борисом Литвиновим, станом на 20:00 у Донецькій області явка на «референдум» про визнання самопроголошеної Донецької народної республіки в середньому становила 71,42%.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас