У Росії хочуть закрити небо для "недружньої" України та країн НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть закрити небо для "недружньої" України та країн НАТО

Світ
2310
У Держдумі підготують пропозицію про закриття повітряного простору для «недружніх держав»
Як заявив «Известиям» лідер партії «Родина», депутат Держдуми РФ Олексій Журавльов, який перебував у складі делегації в Кишиневі, літак з якою не пропустила Україна, повернувшись в Росію регулярним рейсом, він готує пропозицію про заборону польотів над територією Росії та її союзників літакам НАТО.
За його словами, заборона не буде стосуватися тільки пасажирських перевезень.
«Літаки з офіційними делегаціями можна пускати, тільки якщо в списку пасажирів не буде тих, хто вводив санкції проти Росії або тих, хто знаходиться у нашому чорному списку», – додав Журавльов.
Він вважає, що така заборона має стосуватися всіх «недружніх держав», хто закрив проліт російській делегації.
«Всім нашим «друзям» треба заборонити літати над територією Росії і питати списки пасажирів, уточнювати хто летить, і нехай роблять гак, тоді їм доведеться облітати півсвіту», – сказав він.
Парламентарій зазначив, що заява буде озвучено 13 травня на пленарному засіданні Держдуми, а до цього в Держдумі пройдуть консультації.
Його колега по делегації, депутат Держдуми Сергій Жигарєв вважає заяву Журавльова дещо емоційною. Проте він згоден, що заходи з російської сторони стосовно тих, хто заблокував повітряний простір, будуть вжиті адекватні.
«Відповідь від російської сторони негайно піде на адресу керівництва України, – уточнив він. – Ми в першу чергу виконували представницьку функцію своєї країни – Російської Федерації. І неповагу було надано не нам, а по суті представникам Росії і спуску ніхто давати не збирається».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас