G7 готує "екстрений план" підтримки України на випадок "газової війни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 готує "екстрений план" підтримки України на випадок "газової війни"

Енергетика
2266
Великобританія готується разом з США та ЄС запобігти використання Росією газу і нафтопродуктів як “зброї” проти країн-споживачів. Про це пише Independent.
Вже в наступному місяці Девід Кемерон і інші лідери G7 планують підписати “екстрений план дій” з підтримки України цієї зими у разі припинення російських поставок , повідомив міністр енергетики Великобританії Ед Дейві.
Крім того, G7 схвалила на цьому тижні план щодо поступового скорочення європейської паливної залежності від Росії.
За словами Дейві, члени G7 погодилися з тим, що в довгостроковій перспективі “необхідно запобігти загрозу” з боку Кремля.
G7 готує "екстрений план" підтримки України на випадок "газової війни"
Для цього в планах Заходу – вести будівництво в Європі терміналів скрапленого газу, в той час як США знімуть обмеження на експорт сланцевого газу.
Крім того ЄС планує вкладати кошти у створення нових трубопроводів для транспортування газу із Заходу на Схід і налагоджувати експортну мережу з Північної Америки.
“Диверсифікація джерел і маршрутів для викопних видів палива є суттєвою”, – заявили у G7. – “Жодна країна не повинна залежати повністю від одного постачальника. Не має бути так, що енергія може бути використана як засіб політичного впливу чи загроза безпеці”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас